Project 'U Heeft Tien Bewaarde Berichten', Synagogue LJG, Amsterdam

2011-2013

Martijn Sandberg's site-specific artwork on the concrete wall in the entrance hall of the Synagogue LJG in Amsterdam, refers to the location in a contemporary manner.
The figuration comprises vertical lines of polished metal reflecting the sunlight shining into the hall, through the roof window. The tints and reflections of the surroundings keep on changing along every sightline in the mirroring surface; upwards from the ground floor, from through the window next to the access to the Schul on the first floor, and from the stairwell above.
While looking at the interplay of light and lines high on the wall, the contours of letters become visible. A radiant message appears to the visitor. A message from above. Art with a message - from yesterday, today and tomorrow. When entering and leaving the Synagogue. Over and over again, a vision for now and forever more: 'You have ten saved messages'.

Click here to see a full description in English, as PDF.

Click here to see a full description in Dutch, as PDF.

Click here for photos of the completed artwork, in the section 'public artworks'.

Scroll down to view images.

Title: 'U Heeft Tien Bewaarde Berichten' ('You Have Ten Saved Messages')
Artist: Martijn Sandberg
Location: Entrance hall, Synagogue LJG, Amsterdam
Measurements: 4.36m x 4.36m
Material: polished stainless steel
Concept and design: 2011-2012
Realisation and installation: 2012-2013
Planned completion: 2013
Commissioned by: Synagogue LJG, Amsterdam
Architect: SeARCH Architects, Amsterdam





'U Heeft Tien Bewaarde Berichten' ('You Have Ten Saved Messages'), drawing, Martijn Sandberg 2011.
Project: Site-specific artwork, location entrance hall, Synagogue LJG, Amsterdam, 2011.




'U Heeft Tien Bewaarde Berichten' ('You Have Ten Saved Messages'), drawing, Martijn Sandberg 2011.
Project: Site-specific artwork, location entrance hall, Synagogue LJG, Amsterdam, 2011.




'U Heeft Tien Bewaarde Berichten' ('You Have Ten Saved Messages'), drawing, Martijn Sandberg 2011.
Project: Site-specific artwork, location entrance hall, Synagogue LJG, Amsterdam, 2011.


<< BackPrint >>