Project 'Silence Please Science Please', FWN, University Leiden

2014-2017

Martijn Sandberg has realised a site-specific artwork: an acoustic wall in the interior of the newly constructed Gorlaeus Beta Campus of the Faculty of Mathematics and Natural Sciences (FWN), University of Leiden.
The artwork consists of connected perforated aluminium panels, covering the surface of the wall in the hall, vacant space and first floor of the building. The perforated artwork is twenty metres long, seven metres high and lit from within.

A sequence of words appears in the pattern of circles when the artwork is viewed from different sightlines. The words may be read in succession from left to right - but also from right to left, from above to below, from below to above and in diagonal reading order: 'Silence Please Science Please'.

Click here to see a full description in English, as pdf.

Click here to see a full description in Dutch, as pdf.

Click here for photos of the completed artwork, in the section 'public artworks'.

Scroll down for concept drawings of the artwork 'Silence Please Science Please'.

Title: 'Silence Please Science Please'
Artist: Martijn Sandberg
Location: Faculty of Mathematics and Natural Sciences (FWN), Beta Campus, Leiden
Measurements: (lxh) 20m x 7m
Material: acoustic wall, perforated aluminium
Concept and design: 2014-2015
Realisation and installation: 2016
Completion: 2017
Commissioned by: University of Leiden
Architect: Inbo Architecten, JHK Architecten





'Silence Please Science Please', concept drawing by Martijn Sandberg of acoustic wall, sketch, 2014.
Project: Site-specific artwork, Faculty of Mathematics and Natural Sciences FWN, Leiden, 2014-2017.




'Silence Please Science Please', concept drawing by Martijn Sandberg of acoustic wall, sketch, 2014.
Project: Site-specific artwork, Faculty of Mathematics and Natural Sciences FWN, Leiden, 2014-2017.


<< BackPrint >>